maandag 15 januari 2018

Rijst, gierst en de muur

Toen we besloten om dit jaar weer een rijstactie te beginnen vroeg ik Sedou en Hamza hoe we het dit jaar zouden gaan aanpakken. We besloten om een 'rijstmuur' te maken. Nadat zij een geschikte muur wit hadden gemaakt kwamen we bij elkaar om een ontwerp te maken. Sedou en Hamza hebben beide geen school gehad. Maar bij de vorige rijstactie begonnen ze met het schrijven van de namen, het maken van een schrift voor de verdeling van de rijst en gierst en ook betrok ik ze elke ochtend bij het kijken naar de bankoverschrijvingen in de computer.
Sedou en Hamza maken eerst een ontwerp voor de muur op papier. Sedou legt in het filmpje hieronder uit wat het motief van zijn tekening zal zijn.
Het filmpje is een klein stukje uit de grote film van 45 minuten die ik heb gemaakt over het leven en werken in  november en december op Here Bugu.
De grote film staat beveiligd op internet.Wil je hem graag zien dan stuur ik je op verzoek het wachtwoord toe (info@rondombaba.nl).de zakken rijst en gierst worden inmiddels binnengehaald


g