zaterdag 7 juli 2012

De pelikaan van Here Bugu
via deze link is een filmpje te zien over de Here Bugu

pelikaanhttps://www.facebook.com/RondomBaba

Het Jip / Algharia Fonds


JIP
December/januari 2010/11 was Jip Keijzer ongeveer een maand op Here Bugu met zijn vader en twee vrienden.Er was toen al kanker bij hem geconstateerd maar het zag er naar uit dat het proces met het amputeren van zijn rechterarm was stopgezet. In de tijd dat Jip hier was maakte hij veel vrienden onder de mensen rondom Here  Bugu.
Later in het jaar werd duidelijk dat de ziekte doorzette en in september 2011 werd in Utrecht een grote meditatiebijeenkomst gehouden om hem te ondersteunen in het proces. Simultaan werd op Here Bugu ook een bijeenkomst gehouden, er was een skype verbinding en een groep mannen deden hier hun gebeden en  "benedicties". Afgelopen februari overleed Jip en tegelijk met de bijzondere herdenkingsviering in Nederland was ook hier een herdenkingsviering  in onze hangar die omgedoopt werd tot Salle de Jip.
De Salle de Jip is het ontmoetingscentrum van Here Bugu. Hier wordt vergadert, gefeest, gehangen en gekletst. Momenteel is het de plek waar Baba ligt te kuren. Tientallen kleurige vogeltjes vliegen de hele dag af en aan, bouwen hun nestjes tussen de balken en drinken uit de aardewerken schalen.
Jip zelf was overal waar hij kwam een stralend en levendig middelpunt, zo blijft hij hier in onze herinnering en zo is hij ook aanwezig in onze harten.

Algharia
Naar aanleiding van het bericht over Algheria stelde Lyda Keijzer, de moeder van Jip, voor om het laatste geld, 250 euro, dat nog op zijn rekening staat ter beschikking te stellen aan Algheria.
Omdat er inmiddels ook al geboden werd op de tas en ook iemand spontaan geld overmaakte hebben we nu met Baba en Lyda  besloten om  bij deze het Jip/Algharia Fonds in het leven te roepen als onderdeel van Stichting Rondom Baba.

Baba
Baba waarschuwde er namelijk onmiddellijk voor om Algheria het geld zomaar ter beschikking te stellen. Hij stelde voor om haar de onkosten van de tas (materiaal en werkuren) te betalen, omgerekend 75 euro en haar een mikrokrediet te geven van nog eens 75 euro waarmee ze een klein handeltje kan opzetten. Wanneer andere vrouwen haar voorbeeld volgen en met een  bijzonder handwerk komen kunnen we dezelfde procedure volgen.

de tas
Er waren verschillende biedingen op de tas maar het hoogste bod  was 175 euro en is geboden door Rijk en Jolanda Verkerk uit Harderwijk bij wie ik de grote gele 4wheel drive gekocht heb en die de Stichting financieel en auto technisch steunen. Ik ben blij hem voor hen te kunnen meenemen als ik naar Nederland ga.
Verder heeft een trouwe donateur, Rien Gieben, 250 euro gestort. Voor haar wordt iets moois gemaakt.
Dat betekent dat er 675 euro in het Jip/Algheria fonds zit, waarvan 150 nu naar Algheria gaat.

Iedereen die een bijdrage wil storten in het Jip / Algharia fonds voor de vrouwen van Dialangou kan dat doen op rek.nr. 784740593 van Stichting Rondom Baba/ Delft onder vermelding van:
 Jip/Algheria Fonds

We zijn dankbaar dat uit de actie van Algheria dit mooie initiatief is geboren.

" Jip in herinnering en Algharia  als levend bewijs. In de
hoop dat al deze kleine pareltjes bijdrage aan een betere wereld en
vrede in Mali."  schreef Lyda