dinsdag 1 oktober 2013

Zoek de verschillen


1 hectare Here Bugu, 2007 (google earth)1 hectare Here Bugu, 2013
linksboven woonhuis, gastenhuizen met zonnepanelen op dak, hangar
rechtsboven huis Sedou en vaste medewerkers, keukenblok en opslag
rechts, school, kantine, pluimveeafdeling, viskweekvijver


Brief aan iedereen

Vijf maanden ben ik alweer in Nederland en de datum van mijn vertrek eind oktober nadert. Het was een fijne tijd waarin ik genoten heb van de Nederlandse zomer, van de kinderen en kleinkinderen en van de vele ontmoetingen.

Dank aan iedereen voor de steun, gastvrijheid en hartelijkheid die ik mocht ervaren.

Er is ook hard gewerkt, zowel hier als in Mali. Op Here Bugu zijn ze doorgegaan met alle activiteiten en we stonden per skype met elkaar in contact. Het is nu rustiger in Mali maar de omstandigheden bij ons in de buurt zijn nog steeds erg zwaar.

In Nederland heb ik veel ontmoetingen gehad en gesprekken gevoerd, nieuwe energie en ideeën opgedaan waarvan de uitkomst in de toekomst zichtbaar zal worden. Ook is het tot mijn grote vreugde gelukt om een nieuw bestuur te vormen dat ik binnenkort op de blog zal voorstellen. We werken aan een vernieuwing van de website, de blog zal weer opstarten en we gaan met volle moed verder.

De komende weken houd ik op verschillende locaties nog presentaties waarvoor ik iedereen van harte wil uitnodigen. Het doet me groot plezier je nog te zien voor mijn vertrek en verwelkomen. De inhoud van mijn verhaal (altijd met beelden) gaat vooral over mijn leven in Mali, wat het betekent om als "allochtoon" in Afrika te leven, hoe het me inspireert en wat ik ervan leer.

Het gaat ook over gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Over de vraag wat we voor elkaar kunnen betekenen en over rijkdom, rijkdom die ontstaat uit de ontmoeting van culturen. Ook zijn er kettingen, armbanden, leren tassen etuis en ansichtkaarten te koop. Entree gratis maar een vrijwillige bijdraag om de onkosten te dekken is welkom
Ik hoop je te zien;

dinsdag 8 oktober 20.00 uur

In de Rafaëlkerk Van Tetslaan 4, 3707 VD Zeist


dinsdag 15 oktober 20.15

Stichting Kunstpassage, Plein 1813 4, 2514 JN 's-Gravenhage

parkeren gratis


Tenslotte:
Voor een jongerenproject op Here Bugu ben ik nog op zoek naar 2 filmcamera's. Mocht iemand dat nog in de kast hebben liggen en niet gebruiken dan zijn we daar dankbaar voor.
Oude, nog complete mobiele telefoons zijn ook altijd een groot kado!
Hartelijke groet, Yvonne