zaterdag 20 september 2008

Tweede machine in Dialangou

Door een nieuwe donatie van het Gijs van Wijnbergenfonds was het mogelijk om een tweede machine te kopen. Nu kan tegelijk rijst en gierst gepeld worden.

De machines lopen elke dag en heel veel vrouwen maken er gebruik van waardoor hun zware dagtaak aanzienlijk verminderd wordt en bovendien verdienen zij ermee door voor de wijde omgeving de machine in te zetten.De jaarmarkt van Emmaus Regenboog in Wageningen

Op zaterdag 20 september was de jaarmarkt van Emmaus Regenboog. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan Stichting Rondom Baba. Yvonne was er om met film, boekjes en verhalen voorlichting te geven over onze stichting.

Yvonne en Baba naar Sekem in Egypte

Van 9 tot 15 oktober a.s. brengen Yvonne en Baba een bezoek aan Sekem,een project in Egypte, waarin door de integratie van kunst, wetenschap en religie een ontwikkelingsmodel is ontstaan om alle continenten een leefwaardige toekomst te bieden. Zij krijgen daar op uitnodiging van Sekem een driedaagse training in biologische agricultuur in woestijngebieden. Dit bezoek wordt mede door de Nederlandse vereniging Vrienden van Sekem financieel ondersteund.
Voor meer informatie zie: www.sekemvrienden.nl