zaterdag 26 april 2014

Een fotoblog

wat schoolfoto's uit de klas van Oumou, openbare school met 80 kinderen in een klas, 4 kinderen per bank. De stemming was goed en aandachtig, ik had enorme bewondering voor de onderwijzer.
250.300 cfa opschrijven in letters op een lijtje
afkijken


kleiwerk van het schooltje op Here Bugu

Uit Bamako heb ik een campingoventje meegenomen, mijn zus Pauline stuurde een kokspak, dus het bakken kon beginnen. Voorlopig met 1 kind tegelijk, om beurten. Het plezier is eindeloos. Zie hoe Kaziem glundert met zijn mangotaart. Hij heeft uitgedeeld in zijn kostuum. Met een taartschep op een taartbordje scheppen, voor iedereen een stukje.
de trotse koekenbakker met het resultaat


Nu we genoeg zonnepanelen hebben en  een generator die samen kunnen garanderen dat de grote vries/koelcombinatie ( nodig straks voor de opslag van kippenvlees enz.) koud blijft kan er ijs gemaakt worden. De kinderen van Sedou eten het eerste ijsje van hun leven. Maar ook Baba had nog nooit een ijsje gegeten. Er vallen genoeg mango's uit de bomen op here bugu om zuiver mango-ijs te maken.

Het kippenproject loopt. Van de 630 franse kuikens voor de leg hebben we 120 verloren aan een akelige ziekte die gelukkig tot staan is gebracht. We hebben een nieuwe dierenarts die ons en de kippenjongens begeleidt en ter zijde staat.
Daarnaast hebben grote raskippen en hanen uit de broedmachine, een bont gezelschap en dan worden deze laatste weer vermengd met lokale kippen. Deze laatste lopen in een grote scharrelren.

Mamadou Bathily, hij staat ons met liefde terzijde
mevrouw watergolf

KANTEKLEER

van alles en nog wat

de buiten kippenren. we moeten oppassen dat er geen Peulen in de hut trekken want hij is zeer koel

moeder eend heeft moeite haar kroost onder de vleugels te houdenEr zijn dit jaar heel veel vruchten waarbij velen die ik niet ken. Hieronder de cashew boom met zijn eerste noten


een trotse Morre en Idrissa met de eerste aubergines, een serieuze zaak

de derde kookcursus op zonne energie dit jaar